المقادير :
6 بيضة متوسطة الحجم
1/2 كيلو لبن بخيره ( او اي نوع )
2 ملعقة كبيرة سكر عادي
كيس فانيليا
للكراميل : 2/1 كوب سكر
ملعقتين ماء كبار
الطريقة:
1) نصنع الكراميل بوضع الماء والسكر علي نار هادئة حتي يصبح لونه مثل لون الكراميل , ويصبح قوامة مثل العسل الابيض (مش اتقل من كده عشان مينشفش منك )
ونضعه في 6 قوالب صغيرة اوقالب واحد كبير.
2) نضع البيض واللبن والسكر والفانيليا في الخلاط العادي ونخلط دقيقتين بس( حتي تبدأ في تكوين رغوة بسيطة جدا )
3) نصب الخليط في القوالب علي الكراميل
4) نضع القوالب داخل فرن متوسط الحرارة في حمام مائي تقريبا تلت ساعة او حتي النضج
( نتأكد من النضج بغرز طرف سكينة رفيعة في وسط القالب فتخرج جافة )
5) توضع في الثلاجة وتقلب عند التقديم في طبق التقديم
وبالهنا والشفا مبسوطة